torsdag 8 december 2011

Maten igår!



Kycklingfilé i basilikasås



ProPoints™ värde:    10
Portioner:  4
Förberedelsetid:  10 min
Tillagningstid:  20 min
Svårighetsgrad:  Medel
Så snabbt och enkelt men ack så gott! Kyckling i en mjuk basilikasås går definitivt hem hos alla!

Ingredienser

3 dl Ris okokt   
500 g Kycklingfilé   
1 tsk Margarin flytande 80%   
1 dl Fraiche 5%   
1 dl Hönsbuljong   
20 g Basilika, 1 kruka, hackad   
2 klyfta(or) Vitlök, skivade   
1 dl Matlagningsvin vitt   
15 st Cocktailtomater   
200 g Sockerärter   

Instruktioner

  • Koka riset. Dela kycklingfiléerna i mindre bitar och bryn i margarin i en gryta. Blanda fraiche med buljong och tillsätt i grytan tillsammans med basilika, vitlök, vin och halverade tomater. Låt det koka upp och sjuda ca 10 minuter tills kycklingen är klar. Servera med ris och sockerärter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar