torsdag 9 februari 2012

Kvällens goda ICKE vv- recept!!


Triple chocolate dream by Agnes!

En mint- kladdig choklad tårta med innehåll av tre sorters choklad.
Triple chocolate dream by Agnes!
FOTO:TV4
Antal portioner: 8
Färdigt på: 50 min
Ingredienser
Botten100 g smör100 g mintchokladplattor 2 st ägg2 dl strösocker2.5 dl vetemjöl2.5 msk kakao1.5 tsk bakpulverGarnering 2200 g cream cheese100 g mjölkchoklad2 tsk vaniljsockerGarnering 1150 g mintchokladkakorVid serveringFärska bär, tex Hallon eller Jordgubbar
Tips
Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Recept.nu kan därför inte gå i god för receptet.

Se fler recept från Halv åtta hos mig

Gör så här

1. Värm ugnen till 175 grader.
2. Smörj och bröa en form med löstagbar kant, ca 21 cm i diameter.
3. Smält smöret i en kastrull på svag värme.
4. Dra kastrullen från värmen och lägg ner mintchoklad plattorna och låt dem smälta, rör om till en jämn smet.
5. Vispa ägg och socker pösigt och tillsätt sedan chokladblandningen.
6. Rör om noga.
7. Blanda mjöl, kakao, vaniljsocker och bakpulver och rör sedan ner i blandningen i smeten.
8. Häll smeten i formen och grädda i ca 15 minuter.
9. Under tiden gör du ett vattenbad där du låter chokladen smälta.
10. Sedan blandar du cream cheese tillsammans med vaniljsockret samt den smälta chokladen och rör om till en jämn smet.
11. Ta ut kakan ur ugnen och applicera chokladblandningen jämnt på kakan, in med kakan igen i ugnen och grädda ytterligare i ca 4-5 minuter.
12. Därefter tas kakan ut igen och täck toppen med mintkakor, grädda ytterligare i 4 minuter för att kakorna ska smälta och bred sedan ut dem så att de täcker hela toppen.
13. Låt stelna och ta sedan försiktigt bort formens kant.
14. Förvara svalt.
15. Tårtan blir godast om den får stå någon dag eller två, då blir den som bäst.
16. Serveras tillsammans med färska bär eller rakt upp å ner som den är!


Detta var på halv 8 hos mig ikväll!!
Kunde inte motstå och om jag visst hur jäkla gott det skulle vara att slicka skålarna efter de olika rörorna skulle jag definitivt sparat mer och gjort en mindre kaka!!

// Lindha

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar